Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Salceson ozorowy 30 g (SOJ)
- Szynka drobiowa 30 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g

– Obiad
- Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Udko z kurczaka 100g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
- Kalafior gotowany 75g
- Sałata z jogurtem 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
