Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Salceson ozorowy 30 g (SOJ)
  • Szynka drobiowa 30 g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Udko z kurczaka 100g 
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Sałata z jogurtem 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści