Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SOJ)
  • Ser twarogowy 30 g (MLE)
  • Ogórek zielony 50 g
  • Sałata 
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa 300 ml (SOJ)
  • Gulasz mięsno warzywny 150 ml (GLU, MLE, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z selera i jabłka 75 g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content