Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna -zacierka 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (GLU, JAJ,RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos grecki 150 ml (GLU)
  • Surówka z selera i jabłka z zieleniną 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content