Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna -zacierka 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (GLU, JAJ,RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos grecki 150 ml (GLU)
- Surówka z selera i jabłka z zieleniną 75 g
- Napój owocowy 250 ml