Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Salata
- Mandarynka 150g

– Obiad
- Zupa ziemniczana 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ, RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos jogurtowo-ziołowy 80 ml (MLE, GLU)
- Surówka Colesław 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
