Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU nas)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 30g (SOJ)
- Ser topiony 30g (MLE)
- Papryka konserwowa 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa barszcz ukraiński 309 ml (SEL,SOJ)
- Jaja sądzone 100g (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
- Surowka z marchwi 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
