Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU nas)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30g (SOJ)
  • Ser topiony 30g (MLE)
  • Papryka konserwowa 50g
  • Salata
  • Jabłko surowe 150 g 

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński 309 ml (SEL,SOJ)
  • Jaja sądzone 100g (JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
  • Surowka z marchwi 75g
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250 ml
Przejdź do treści