Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kaszka kukurydziana na mleku 0.3l (7)
- Pieczywo mieszane 120g (1)
- Masło 20g (7)
- Kiełbasa żywiecka 60g (soja seler)
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad
- Barszcz z ziemniakami 0.3l (seler)
- Makaron z białym serem 200g/100g(glu jajo mleko)
- Sos jogurtowy 80ml (mleko)
- Sok warzywny 0.2l
- Kompotu z owoców mieszanych 0.25l
