Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kaszka kukurydziana na mleku 0.3l (7)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Masło 20g (7)
  • Kiełbasa żywiecka 60g (soja seler)
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad

  • Barszcz z ziemniakami 0.3l (seler)
  • Makaron z białym serem 200g/100g(glu jajo mleko)
  • Sos jogurtowy 80ml (mleko)
  • Sok warzywny 0.2l
  • Kompotu z owoców mieszanych 0.25l
Przejdź do treści