Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60g (SEL, SOJ)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
- Udko z kurczaka 200g (SEL)
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Fasolka szparagowa 75g
- Surówka z selera I marchewi 75g
- Kompot owocowy 250ml
