Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml  (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL, SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Salata
  • Jabłko surowe 150g 

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
  • Udko z kurczaka 200g (SEL)
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Fasolka szparagowa 75g 
  • Surówka z selera I marchewi 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści