Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
- Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU,JAJ,MLE)
- Naleśniki z serem 2 szt (GLU,JAJ,MLE)
- Sos jogurtowo-owocowy 100 ml (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml