Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU,JAJ,MLE)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU,JAJ,MLE)
  • Sos jogurtowo-owocowy 100 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content