Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Maslo 20g (MLE)
  • Szynka beskidzka wieprzowa 60g (SOJ, SEL)
  • Rzodkiewka 50g
  • Salata 
  • Arbuz 150g 

– Obiad

  • Zupa z ciecierzycy 300ml (SOJ, SEL)
  • Pieczeń rzymska 100g (SEL, JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
  • Marchew gotowana 75g 
  • Surowka z kiszonego ogórka 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści