Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Maslo 20g (MLE)
- Szynka beskidzka wieprzowa 60g (SOJ, SEL)
- Rzodkiewka 50g
- Salata
- Arbuz 150g

– Obiad
- Zupa z ciecierzycy 300ml (SOJ, SEL)
- Pieczeń rzymska 100g (SEL, JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
- Marchew gotowana 75g
- Surowka z kiszonego ogórka 75g
- Kompot owocowy 250ml
