Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Papryka świeża 50 g
- Sałata
- Śliwka 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Kasza gryczana 200 g
- Gulasz drobiowy 150 ml (GLU, SOJ)
- Buraczki gotowane 75 g
- Surówka żydowska 75 g
- Kompot owocowy 250 ml