Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Papryka świeża 50 g
  • Sałata 
  • Śliwka 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Kasza gryczana 200 g 
  • Gulasz drobiowy 150 ml (GLU, SOJ)
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Surówka żydowska 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content