Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Polędwica drobiowa 50g (SEL)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa brokulowa z grzankami 300 ml (SEL,GLU)
  • Szynka pieczona 100g (SEL)
  • Sos musztardowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Salatka szwedzka 75g
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści