Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Polędwica drobiowa 50g (SEL)
- Ogórek zielony 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa brokulowa z grzankami 300 ml (SEL,GLU)
- Szynka pieczona 100g (SEL)
- Sos musztardowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Salatka szwedzka 75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
