Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kasza jeczmienna na mleku 0.3l ( glu mleko)
  • Pieczywo mieszane 120g (glu)
  • Jajo Got 30g ( jajo)
  • Sos tatarski 50g ( glu mleko)
  • Kiełbasa krakowska 30g ( soja. seler)
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad

  • Zupa z soczewicy 0.3l( soja seler)
  • Omlet mięsny 100g( Glu jajo seler)
  • Sos pietruszkowy 80ml( glu mleko)
  • Ziemniaki z ziel 200g
  • Sur z kiszonej kapusty75g
  • Brokuł Got 75g
  • Kompotu z owoców mrożonych 0.25l
Przejdź do treści