Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kasza jeczmienna na mleku 0.3l ( glu mleko)
- Pieczywo mieszane 120g (glu)
- Jajo Got 30g ( jajo)
- Sos tatarski 50g ( glu mleko)
- Kiełbasa krakowska 30g ( soja. seler)
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)

– Obiad
- Zupa z soczewicy 0.3l( soja seler)
- Omlet mięsny 100g( Glu jajo seler)
- Sos pietruszkowy 80ml( glu mleko)
- Ziemniaki z ziel 200g
- Sur z kiszonej kapusty75g
- Brokuł Got 75g
- Kompotu z owoców mrożonych 0.25l
