Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU SEL)
  • Kotlet z szynki wieprzowej z pieca 100g (SEL)
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sałatka szwedzka 75 g
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Kompot z owocami 250 ml 
Skip to content