Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU SEL)
- Kotlet z szynki wieprzowej z pieca 100g (SEL)
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sałatka szwedzka 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Kompot z owocami 250 ml