Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g  (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60g  (SOJ)
  • Dżem 30g 
  • Salata 
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300ml (SEL)
  • Kasza jeczmienna 200g 
  • Gulasz drobiowo-wieprzowy 150g (GLU)
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści