Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60g (SOJ)
- Dżem 30g
- Salata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa ogórkowa 300ml (SEL)
- Kasza jeczmienna 200g
- Gulasz drobiowo-wieprzowy 150g (GLU)
- Buraczki gotowane 75g
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Kompot owocowy 250ml
