Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Wędlina 60 g (SEL, SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 250 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Udko z kurczaka z kością 200g (SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content