Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Wędlina 60 g (SEL, SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SOJ,SEL)
- Udko z kurczaka z kością 200g (SEL)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU,MLE)
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot owocowy 250 ml