Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Pulpet mięsno ryżowy 90 g (GLU,JAJ,SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Sałata z jogurtem naturalnym 75g (MLE)
  • Kalafior gotowany 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml
Oplus_0
Skip to content