Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL SOJ)
- Pulpet mięsno ryżowy 90 g (GLU,JAJ,SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU,MLE)
- Sałata z jogurtem naturalnym 75g (MLE)
- Kalafior gotowany 75 g
- Kompot owocowy 250 ml