Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
- Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
- Naleśniki z dżemem 2szt (GLU MLE JAJ)
- Sos jogurtowy 80 ml (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml