Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Naleśniki z dżemem 2szt (GLU MLE JAJ)
  • Sos jogurtowy 80 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content