Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU mnie)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE )
  • Szynka konserwowa 60g (SOJ)
  • Dżem 30g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU, SEL)
  • Łazanki z mięsem i kapustą 200/80/150g (GLU JAJ, SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści