Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka bartnika drobiowa 60g (SEL)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa z ryżem 300 ml (GLU, SEL)
- Ziemniaki 200g
- Fasolka po bretońsku 200g (SEL)
- Salata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250ml
