Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka bartnika drobiowa 60g (SEL)
  • Papryka czerwona 50g
  • Salata 
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ryżem  300 ml (GLU, SEL)
  • Ziemniaki 200g
  • Fasolka po bretońsku 200g (SEL)
  • Salata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści