Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kielbasa Śląska 80g (SEL, SOJ)
- Keczup 10g
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (SEL)
- Kluski łyżką kladzione 300g (GLU MLE, JAJ)
- Marchew gotowana 75g
- Surówka szwedzka 75g
- Kompot owocowy 250ml
