Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Kielbasa Śląska 80g  (SEL, SOJ)
  • Keczup 10g 
  • Papryka czerwona 50g 
  • Salata
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml  (SEL)
  • Kluski łyżką kladzione 300g (GLU MLE, JAJ)
  • Marchew gotowana 75g
  • Surówka szwedzka 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści