Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta rybna 70 g ((RYB)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Makaron z kurczakiem i warzywami 200/100/75g (GLU,JAJ,SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 g
Skip to content