Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson ozorowy 30g (SOJ)
  • Polędwica drobiowa 30g (SOJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300ml (SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU)
  • Ziemniakami z zieleniną 200g 
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Mizeria z ogórka 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści