Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL,SOJ)
  • Racuchy z jabłkiem 300 g (GLU JAJ, MLE)
  • Sos owocowo- jogurtowy 80 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści