Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie 

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
  • Pieczywo razowe 90 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– II śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 g (MLE)

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU, SEL)
  • Ryż gotowany 200g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ryba gotowana 100 g (RYB)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
  • Kompot b/c 250 ml 
Skip to content