Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
- Pieczywo razowe 90 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– II śniadanie
- Jogurt naturalny 150 g (MLE)
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU, SEL)
- Ryż gotowany 200g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
- Ryba gotowana 100 g (RYB)
- Warzywa gotowane 75 g
- Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
- Kompot b/c 250 ml