Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 50 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa z cukinii z grzankami 300 ml (GLU,SEL)
- Udko luzowane z pieca 100 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE)
- Surówka z marchwi i selera 75 g (SEL)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot z owoców 250 ml