Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 50 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa z cukinii z grzankami 300 ml (GLU,SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100 g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Surówka z marchwi i selera 75 g (SEL)
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content