Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250ml (1,2)
- Pieczywo mieszane 120g (1)
- Szynka 60g (7)
- Masło 20g
- Arbuz 200g
– II Śniadanie
- Budyń b/c 200ml
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300ml (1,7)
- Udko drobiowe got. 200g (7)
- Ziemniaki 200g
- Sos potrawkowy 80ml (1,2)
- Surówka z marchwi 150g
- Kompot owocowy b/c 250ml
– Podwieczorek
- Serek waniliowy b/c 150g