Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Szynka 60g (7)
  • Masło 20g
  • Arbuz 200g

– II Śniadanie

  • Budyń b/c 200ml

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300ml (1,7)
  • Udko drobiowe got. 200g (7)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos potrawkowy 80ml (1,2)
  • Surówka z marchwi 150g
  • Kompot owocowy b/c 250ml

– Podwieczorek

  • Serek waniliowy b/c 150g
Skip to content