Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Serek kanapkowy 70 g ( MLE)
  • Papryka 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Gołąbek zawijany 200 g (SEL)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Cukinia duszona 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content