Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z indyka 60 g (SOJ, SEL)
  • Dżem 30 g
  • Salata
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa grochowa z kielbasą 300 ml (SEL, SOJ)
  • Twarożek ziołowy 100 g (MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content