Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 309ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250g (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Serek łaciaty 30g (MLE)
- Kiełbasa żywiecka 30g (SOJ,)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Banan 150g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa grysikowa 300ml (GLU, SEL)
- Udko z kurczaka z pieca z koscia 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pieczeniow jasny 80ml (GLU)
- Fasolka szparagowa 75g
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
– Podwieczorek
- Jogurt naturalny 150 ml (MLE)
