Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 309ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250g (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Serek łaciaty 30g (MLE)
  • Kiełbasa żywiecka 30g (SOJ,)
  • Ogórek konserwowy 50g 
  • Salata 
  • Banan 150g 

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300ml (GLU, SEL)
  • Udko z kurczaka z pieca z koscia 200g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos pieczeniow jasny 80ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 75g
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 

Podwieczorek

  • Jogurt naturalny 150 ml (MLE)
Przejdź do treści