Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g  (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka konserwowa 60 g (SEL)
  • Dżem 30g
  • Lisc salaty
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100g (SOJ)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
  • Szpinak gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści