Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka konserwowa 60 g (SEL)
- Dżem 30g
- Lisc salaty
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,SEL)
- Udko luzowane z pieca 100g (SOJ)
- Ziemniaki 200g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
- Szpinak gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml
