Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Kotlet jarski z warzywami 90 g (SEL SOJ, JAJ)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content