Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Kotlet jarski z warzywami 90 g (SEL SOJ, JAJ)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Napój owocowy 250 ml