Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (GLU)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa brokulowa z ryżem 300ml (SEL)
- Schab gotowany z pieca 100g (SEL)
- Sos pieczeniowy jasny 80 ml (GLU)
- Kasza jeczmienna 200g (GLU)
- Kapusta kiszona zasmażana 75g
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
