Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (GLU)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa brokulowa z ryżem 300ml  (SEL)
  • Schab gotowany z pieca 100g (SEL)
  • Sos pieczeniowy jasny 80 ml (GLU)
  • Kasza jeczmienna 200g (GLU)
  • Kapusta kiszona zasmażana 75g
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści