Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SOJ, SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g

– Obiad
- Chodnik ogórkowy 300 ml (MLE)
- Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 ml
- Surówka Colesław 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
