Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SOJ, SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Chodnik ogórkowy 300 ml (MLE)
  • Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 ml 
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content