Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 GG ( GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
- Omlet mięsny 100 g (JAJ, GLU SEL)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Surówka z selera i marchwi 75 g
- Cukinia duszona 75 g
- Kompot owocowy 250 ml