Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 GG ( GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
  • Omlet mięsny 100 g (JAJ, GLU SEL)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki 200 g
  • Surówka z selera i marchwi 75 g
  • Cukinia duszona 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content