Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Papryka czerwona konserwowa 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa ogórkowa 300 ml (GLU SEL SOJ)
- Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Sos szpinakowa 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty białej Colesław 75 g (MLE)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 g