Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Papryka czerwona konserwowa 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300 ml (GLU SEL SOJ)
  • Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sos szpinakowa 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej Colesław 75 g (MLE)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 g
Skip to content