Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna z ogr tłuszczu
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pieczarkowa z makaronem 300 ml (GLU, SEL)
- Potrawka drobiowa z marchewką i groszkiem 150 g (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 120 g
- Surówka z selera i marchwi 75 g
- Kompot owocowy 250 ml