Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna z ogr tłuszczu 

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  •  Banan 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa z makaronem 300 ml (GLU, SEL)
  • Potrawka drobiowa z marchewką i groszkiem 150 g (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 120 g 
  • Surówka z selera i marchwi 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content