Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300ml (SEL)
  • Schab wieprzowa panierowany 100g (GLU, JAJ)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Kapusta kiszona gotowana 75g
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content