Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa szpinakowa 300ml (SEL)
- Schab wieprzowa panierowany 100g (GLU, JAJ)
- Ziemniaki 200g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Kapusta kiszona gotowana 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
