Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150g

Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (SEL)
- Filet rybny z pieca 100g ( RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos beszamelowy 80 ml (MLE)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
