Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g  (JAJ)
  • Papryka czerwona 50g
  • Salata 
  • Jabłko surowe 150g 

Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml  (SEL)
  • Filet rybny z pieca  100g ( RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos beszamelowy 80 ml (MLE)
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści