Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka gotowana 30g (SEL)
- Ser żółty 30g (MLE)
- Pomidor 50g
- Salata
- Jabłko surowe 150g
