Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g  (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300ml (GLU, SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU ,JAJ, RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos chrzanowy 80ml (GLU MLE)
  • Surowka bulgarska 75g (MLE)
  • Marchew gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści