Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson ozorowy 30g (SEL,SOJ)
  • Szynka zielonogorska wieprzowa 30g (SOJ,SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g 
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (SEL, SOJ)
  • Ryz na mleku 200g (GLU, MLE)
  • Sos jogurtowo-waniliowy 100ml (MLE)
  • Jabłko prażon -mus 80g
  • Sok warzywny 250ml 
  • Kompot owocowy 200ml 
Przejdź do treści