Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson ozorowy 30g (SEL,SOJ)
- Szynka zielonogorska wieprzowa 30g (SOJ,SEL)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (SEL, SOJ)
- Ryz na mleku 200g (GLU, MLE)
- Sos jogurtowo-waniliowy 100ml (MLE)
- Jabłko prażon -mus 80g
- Sok warzywny 250ml
- Kompot owocowy 200ml
