Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SOJ)
  • Pulpet mielony 100 g (SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 ml
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content