Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SOJ)
- Pulpet mielony 100 g (SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 ml
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Surówka Colesław 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml