Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE GLU)
- Kakao na mleku 250ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60g (SEL)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Jablko 150g

– Obiad
- Zupa krem z białych warzyw z grzankami 300ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Leczo z parówką i kukurydzą 120g (GLU SEL)
- Surówka z selera I jabłka 75g
- Kompot owocowy 250ml
