Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE GLU)
  • Kakao na mleku 250ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g 
  • Salata
  • Jablko 150g

– Obiad

  • Zupa krem z białych warzyw z grzankami 300ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Leczo z parówką i kukurydzą 120g (GLU SEL)
  • Surówka z selera I jabłka 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści