Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,JAJ, SEL)
  • Filet rybny panierowany z pieca 100 g (RYB, GLU,JAJ)
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z marchwi i selera 75 g (SEL)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Oplus_0
Skip to content