Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Pieczywo graham 90 g(GLU)
- Pieczywo pszenne 30g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Kiełbasa szynkowa 60 g (SOJ, SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Nektarynka 200 g
- Kefir 200 ml (MLE)
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Udko luzowane z pieca 100 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z marchwi 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot b/c 250 ml