Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis





Dieta ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie 

  • Pieczywo graham 90 g(GLU)
  • Pieczywo pszenne 30g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Kiełbasa szynkowa 60 g (SOJ, SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Nektarynka 200 g
  • Kefir 200 ml (MLE)

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka z marchwi 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot b/c 250 ml 
Skip to content