Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser topiony 25g (MLE)
- Szynka wieprzowa 35 g (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Arbuz 200 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Fasolka po bretońsku z kiełbasą 250 g (SEL GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców 250 g