Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis



Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser topiony 25g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 35 g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 200 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą 250 g (SEL GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot z owoców 250 g
Skip to content