Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasztet drobiowo-wieprzowy 60 g (GLU, JAJ,SEL)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa z ciecierzycy 300 ml  (GLU SEL SOJ)
  • Kluski łyżka kładzione z szynka 300 g ( GLU,JAJ,SEL)
  • Surówka z kapusty czerwonej 75 g 
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści