Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasztet drobiowo-wieprzowy 60 g (GLU, JAJ,SEL)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa z ciecierzycy 300 ml (GLU SEL SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynka 300 g ( GLU,JAJ,SEL)
- Surówka z kapusty czerwonej 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
