Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa 60 g (SOJ)
- Dżem 30 g
- Jabłko 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Udko luzowane z pieca 100 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos 80 ml (GLU MLE)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kapusta czerwona zasmażana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml