Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa szynkowa 30 g (SOJ)
  • Serek śmietankowy 30 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50g 
  • Salata
  • Mandarynka 150g 

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Golabek w kapuście 200g ((SEL,SOJ)
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Marchew gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content