Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa 30 g (SOJ)
- Serek śmietankowy 30 g (MLE)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Mandarynka 150g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU,SEL)
- Golabek w kapuście 200g ((SEL,SOJ)
- Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
