Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasztet drobiowy 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Mięso drobiowe duszone 100 g 
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content