Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasztet drobiowy 60 g (SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa grysikowa 300 ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Mięso drobiowe duszone 100 g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 150 g
- Napój owocowy 250 ml